Object/Affect - dingen en teksten
Samenstelling Margriet Kemper

Margriet Kemper, kunstenaar, uitgever en docent aan een kunstacademie, nodigde voor dit boek 30 kunststudenten, kunstenaars, vormgevers, kunsthistorici, een filosoof, een auteur en een vertaler uit om een voorwerp uit eigen bezit te kiezen en daarover te schrijven. Sommige van hen zijn ware dubbeltalenten.
Object/Affect - dingen en teksten bevat afbeeldingen van voorwerpen en speciaal voor dit boek geschreven teksten, die uitdrukken hoezeer de bezitter gehecht is aan het voorwerp of hoe hij of zij daarover nadenkt of over dingen in het algemeen.

Onder de auteurs bevinden zich Thom Puckey, beeldhouwer en voormalig docent aan de Rijksacademie, Florette Dijkstra, kunstenaar en auteur van de roman 'Een vrouw van verf' (Querido), Ria van Eyk, kunstenaar, die het indrukwekkende hemeltapijt ontwierp voor het Paleis op de Dam, Robbert Welagen, de jonge auteur die met zijn debuut 'Lipari' (Nijgh & Van Ditmar) de Selexyz-debuutprijs won, Pietje Tegenbosch, kunsthistorica en sinds kort galeriehouder te Amsterdam (galerie Tegenboschvanvreden) en Frank Dam, illustrator en auteur van o.a. 'Beatmeisjes 1963-1969' (L.J.Veen).
De oudste auteur is 72, de jongste 22.

De collectie voorwerpen bestaat o.a. uit een vosje van albast, een vergeelde krantenpagina, een Bengaals kleed, twee laptops, een geweer, een zakbijbel en een ondefinieerbare klont.

In het boek zijn o.a. gedichten te vinden, beschouwende teksten, er worden herinneringen opgehaald en losse notities verzameld. Margriet Kemper schreef een nawoord.

 

 

Object/Affect - dingen en teksten
Samenstelling Margriet Kemper

ISBN 9789079372089
100 pagina's

In prijs opgeheven
Nur 646
Ingenaaid gebonden

Vormgeving Rudo Hartman / Den Haag
Uitgeverij Pels & Kemper / 's-Hertogenbosch